Beskydské pastviny
louky voňavé,
oveček ráj, koliba.
Slunce si šlape po známé trase.
Děvčata v krojích
halenky, sukně
smích i tanec.
Chaloupky v kopcích
ovečky, bača si píská.
Beskydy pravý ráj.
Kopce mírné, vlahý vítr
voňavé louky
krásný to čas.
Koukám si do mraků
zavírám oči
chci věřit, věřit všem zázrakům.
Vůně těch květin, chrpy i blín
už neznám v duši
v duši mé ten známý stín.
Horko i žár
v nás, kolem mne
ticho, klid.
Jen si potichu
tak potichu snít
svůj sen odevzdání.
Odevzdání sám sobě
sám sobě
a krásným Beskydám...