Anotace: Nyní se jmenuje Ponětovický, je v obci Ponětovice, dříve se říkalo Puntovice nedaleko Brna. Humorné potěšení.
Žáby si u vody kuňkají
v rákosí něco se chystá.
Zvídavým pohledem potají
sleduji záhadná místa.
Sluníčko pálí si v červenci
teplá je voda jak káva.
Dívčina svléká se na kraji
kde je jen nejlepší tráva.
V Evině rouše si nožkou svou
zkouší pak jaká je voda
hodinky tikají na druhou
tělo se koupeli poddá.
Líbezný pohled já uviděl
té krásy okolo více
žabákům boule se dělají
kvákáním trénují plíce.
Sluníčko zapadá za obzor
leskne se stříbrem ta voda
dívčina koupelí svlažená
odchází jaká to škoda.
Cestou pak odcházím potěšen
z krásy té přírodní tůně
oddán té vzpomínce před chvílí
srdce mi po lásce stůně.
Ach ten Puntovický rybník...
Tak tohle je spíš takové svádivé potěšení:-) Polechtals smysly, příteli, tímhle báseňkovým večerníčkem s hvězdičkou:-)*
07.04.2024 21:24:24 | cappuccinogirl