Prachovské skály
vy krásné chrámy
chrámy této země.
Oltáře minulosti.
Čníte k nebesům.
Vzýváte Boha, vy skály
tiše stojící aby se smiloval
smiloval nad námi.
Stojíte nehnutě už po tisíce let.
V korunách stromů, ti ptáci
ve svých hnízdech moc dobře znají tento svět.
Svět Prachovských skal
vyhlídky, chodníčky, schody
i skoby v skalách vetknuté.
Vy stojíte tiše.
Vítr se vámi prohání.
Stojíte netknuté
tak jistě, skálopevně, sebejistě.
Vy - chrámy Boží slávy.
Pokleknout v prachu cest
a vzdát vám hold.
Hold za to že jste.
Vy krásné Prachovské skály...
Ódy na přírodu a zvláště na tu naši není nikdy dost a tys ji zvládl bravurně. Prostě poezie! A děkuji za všechny milé komenty. Jitka :-)
09.04.2024 12:55:10 | jita.1965
Děkuji. Dlouho jsem tady nebyl, tak nyní znova. Jsem rád, že jsi tu s námi taky zas, jako dřív.
09.04.2024 20:45:08 | Paulín
No skoro, ještě Krušné hory, Jeseníky, Krkonoše, Zlaté hory, Orlické hory, Vysočinu a Podyjí, to je asi tak všechno co bych ještě chtěl napsat.
08.04.2024 21:27:49 | Paulín