Jít Vysočinou, tím krajem
kolem Telče oklikou
Jihlavou projít, náměstím.
Pak k lesům kroky své jen vést.
Cítit vůni hub, borůvek i pramenů
ulehnout na louku a nad sebou jen miliony hvězd.
S ránem cestou k Trnávce jen jít
přehradou malou proplouvat
v srdci si nechat jen poslední list.
Pro vzpomínku na Zelenou horu
na dílo Santiniho umu
jeho oddanosti k harmonii celé
k dokonalosti Božího díla.
Božího díla tohoto světa.
Pro svět, pro kraj, pro Vysočinu
si nechat kousek místa.
Kousek místa ve svém srdci.
Jen pro tu Vysočinu...
Pobýval jsem v Jihlavě rok a půl a nikdy jsem ji neviděl střízlivej... nebo si to aspoň nepamatuju;-)
09.04.2024 21:09:20 | Žluťák