Netřesk
Vypadáš tak nevinně
žiješ v každé krajině.
Slunce je tvůj velký přítel
jseš vděčný, i za vodní příděl.
Mšice, když tě drbou zevně
připadáš mi rozhozeně.
Vlásky máš jak malé dítě,
když se na ně koukneš…
rozhodí tě.
Barvu máš tajemnou
abys splynul.
Každý tvor se uvnitř skryl
a nezahynul.
Máš v sobě i sílu
léčíš sebou,
mnohdy léky, masti
to nedovedou.
Prostě…
Jsi zdravotník
na naší zahrádce.
Jsi manekýn
u nás ve skalce.
Krásná oslava netřesku - moc hezky se četlo.
Hezkou neděli přeji, Marťásko :)*
14.04.2024 04:21:52 | Alala
...a co teprve, když vykvete!
Krásný večer, Marti (*)
13.04.2024 23:54:39 | Emily Říhová
Děkuji moc Emily, máš pravdu jek rozkvete neskutečná krása, pak nastoupí foťák znovu a taky básnička
14.04.2024 04:44:12 | Marťas9
Je... sama jich mám několik druhů a všechny kvetou krásně:)
Budu se těšit - na fotku i básničku:)
14.04.2024 14:30:35 | Emily Říhová