Vy krásné Zlaté Božské hory.
Potokem zlatým protkané
jak roucho zlatou nití
tak vyšívané.
Obhlédnu tento kraj tak bohatý
vskutku mnoho let
dávali jste bohatství zlaté
bohatství pro tento svět.
Prsteny, řetízky, naušnice
pro ženský půvab, krásu,
ba i více.
Pro krále korunu zlatou, žezlo i jablko
dávali jste kdysi z potoků svých
přes zlatorudné mlýny.
Utichly stroje,
ticho kol potoků
jen krása a zpěv lesních ptáků zůstala.
Ledňáček malý si u potoků hraje
svůj život zasvětil zde tomuto místu.
Tady je doma, ve Zlatých horách
sluncem ozářených, lesem čistým
tak jistým a krásným.
A s Ledňáčkem malým jak drahokam
tu na vždy zůstanou
ty bohaté a krásné
Zlaté hory...
jako dítě, kterému nechutnalo jídlo, jsem byl přinucen násilím k pobytu v ozdravovně ve Zlatých horách....děti, které nejedly, tam byly s dětmi, které jedly moc...jídla bylo málo a režim byl tuhý...ošetřovatelky zlé až surové...hnusná vzpomínka...za to nemůžeš ani ty, ani Zlaté hory
13.04.2024 00:17:06 | zase já