Šumění listí ve větru
klenba větví nade mnou
svěží vzduch, slunce
vůně mechu, dřeva, hub.
Tráva na pasece, cesta kolem stromů
drsná kůra, ticho po pěšině.
Kukačka v dáli, datel co ťuká do kmenů.
Veverky co honí se ve větvích stromů
ježek který nikam nechvátá.
Lesní včely pilně létající do vykotlaného kmene
mravenci bez přestání staví svou pyramidu snů.
Potůček který se klikatí
a hasí žízeň všem příchozím.
Káně v oblacích
co hlídá klid a pořádek v celém lese.
Na pasece laně
a srnec co u dubu čeká na ně.
Plch co ospale zívá
liška která chytrácky se dívá
co by si k snědku našla.
Broučci v povětří
pavouci co jemně tkají svoje sítě.
Sova která houká ve větvích správný čas k večeři
a než se sešeří
půjdou všichni spát.
Tak tady je můj domov.
Můj domov, tady to mám skutečně rád...