Když obilí zlátne
vítr se prohání
jak zlatým mořem.
Sluncem ozářený ten kraj.
Kraj Jižní Moravy.
Tak krásný tento kraj
když obilí zlátne v lánech nekonečných
tak krásný, šťastný pocit mám
sluncem ozářený
obilím v lánech uchvácený.
Když vítr češe klasy
vlní se moře zlaté.
Ach krása pohledět na zlaté lány
s pocitem vděčnosti
s pocitem domova Jižní Moravy.
Když zlátne moře
to moře nekonečné
a vítr češe zlaté klasy.
Vlní se zlaté moře Jižní Moravy.
Tady jsem doma.
Tady ve zlatých lánech
Jižní Moravy...