Květy
Nelze je přehlédnouti
točí se přímo vzhůru,
své pestíky chtějí ukázati,
slunci dávají pózu.
Předhánějí se jedna před druhou,
kdo více zvedne květ,
ví, jsou zde jen na chvíli,
odkvetou, končí pro ně svět.
Proto je třeba zabrzdit,
zhlédnout jejich krásu,
nebo je natrhat
ozdobit starou vázu.