Do krásy jarně říčka brouká
hladina ve slunci třpytí se
větvičky nad hladinou šeptají
příběhy nekonečné vypráví...
Ve vánku listy se třepotají
v paprscích slunce koupou
ptáci své písně cvrlikají
větřík jim pomáhá loutnou...
Květy všech barev v trávě
motýli v reji kolem nich tančí
pro chvilku odpočinku na ně usedají
slaďounký nektar z nich sají...
Jarní déšť dává všemu život
kapkami svými zemi hladí
stromy své větve natahují
příroda zažívá divy nového mládí...