Bouřka nad Ještědem

Bouřka nad Ještědem

Anotace: Regionální báseň

Sbírka: Volání domova

Náhle zčernalo nebe
a těžké mraky skryly Ještěd
do svých sítí
Nad Libercem dunivě hřmí
až hrom otřásá kopcem se špicí
jen blesky míhají
jak neposední rorýsi za oknem

Za Ještěd slunce chodí spát
však déšť ho vyhání
do zděných komnat mraků
bez oken a dveří
po Ještědu se mi stýská
když jej sivá oblaka
vzala pod svůj plášť

Bouře ustala záhy
a zas vyšlo slunce nad lesy
nad nimiž se mlha vznáší
jen k nebi ční hora s věží
jež v paprscích se třpytí
jako vzácné safíry z Jizerky
Autor Petr27, 30.05.2024
Přečteno 85x
Tipy 8
Poslední tipující: Aramgad, Pacik, IronDodo, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

hezky napsané

09.06.2024 15:29:41 | Aramgad

líbí

děkuji :)

09.06.2024 15:30:21 | Petr27

líbí

Ještěd je mi blízký.

30.05.2024 10:21:21 | mkinka

líbí

:))

30.05.2024 10:22:29 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel