Zima v Jizerských horách
Zima z Jizerských hor valí,
sotva se kopec Muchova
do sněhové peřiny halí
a své kouzlo si uchová
Po Ještědu se mi stýská,
když opouštím rodný kraj
v dálce se ztrácí malá víska,
za níž se otevírá Český ráj
Chladný vítr z Jizerských hor
začal v lednu silně dout
zima nastavuje horám vzdor
a svazuje do ledových pout
Vzduch pod Černou Studnicí
jde právě kolem v zimní čas
stříbrný mráz tančí po ulicí
vesele a smutně vedle nás
Zimní vítr z Jizerských hor
do jara snad poleví
zatím pod sněhem zmizel bor
až do březnové oblevy
Přečteno 72x
Tipy 7
Poslední tipující: martinaV, Marťas9, Psavec, mkinka
Komentáře (0)