Jablonecké moře

Jablonecké moře

Anotace: Báseň o Jablonecké přehradě,které se lidově nazývá Jablonecké moře

Sbírka: Skleněný déšť (výbor)

Na okraji Jablonce, moře širé znám
na kterém se loďka lehce vznáší
ten oceán je však pouhý klam
nenechte se zmást přehradou naší

Smrky tu rostou místo palem
a všude kolem písčité pláže
jako v Dubrovníku připadám si málem
však rodný kraj mě k Jablonci váže

Stojím na dohled temných vod
kde přehradu svírá žulová hráz
Jablonecké moře studí, jak hrot
ale nepohltí ho ani lednový mráz

Ach, zdá se být světový to div
když moře šplouchá blízko Mšena
za úplňku však nemá žádný odliv
k němuž by chodila moje žena
Autor Petr27, 15.06.2024
Přečteno 35x
Tipy 7
Poslední tipující: Marťas9, Žluťák, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Milé.

16.06.2024 11:29:40 | mkinka

Děkuji :)

16.06.2024 13:55:32 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí