Železný Brod

Železný Brod

Anotace: Regionální báseň

Sbírka: Skleněný déšť (výbor)

Od tmavé Jizery vanul chlad
když nad Železným Brodem svítá
musí slunce, jak plný kotel hřát
zatím se v mracích marně zmítá

Po proudu Jizery kanoe mizí
s posádkou, kamsi k Malé Skále
hladina je v odlesku slunce ryzí
a tak plují divokými peřejemi dále

Lodičky se ztrácejí v Českém Ráji
a Jizera uhání směrem do Prahy
však zůstane věrná rodnému kraji
přesto jí cestou neschazí kus odvahy

Od Jizery studený vítr dul,
ač je léto každým dnem blíž
za dívkou bych svou lodí plul
bohužel ty zatím doma spíš
Autor Petr27, 16.06.2024
Přečteno 32x
Tipy 6
Poslední tipující: martinaV, J's .., mkinka, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkně železníku
i indiáne
á kanoe hezká rytmická*

17.06.2024 12:02:22 | J's ..

Děkuju, potěšilo mne to :)

17.06.2024 17:07:19 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí