Když z nebe padají deště proudy

Když z nebe padají deště proudy

Anotace: ~~°°~~~°°~~

....................

~~~~~
Když z nebe padají
deště proudy
tak prudké,
že roztříští
i z hlíny hroudy,
když jeden blesk
se s druhým střídá
kdo potom na zemi
životy hlídá?
Z nebe i ze země
vody vše objaly
a všechno jakoby
ty vody zajaly,
plave i to
co plavat nemusí
ta prudká voda
co chce to vezme si.

Ohnivé blesky
už sílu ztrácejí
a zvuky hromů
jak z dálky šeptají,
za chvíli vítr
a slunce má práci
to vodní objetí
už se též ztrácí.
Mlha jak mléko
pak k nebi stoupá
mokrá je zem
pole i louka.
Ta silná bouře
co mohla zničila
takové objetí
ne,už prožít bych
nechtěla.

~~~~~~~~

................................

Autor Květka Š., 18.06.2024
Přečteno 65x
Tipy 15
Poslední tipující: Marťas9, Pacik, Fialový metal, J's .., Tomcat, Kan, zase já, Ondra, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí