Letní východy a západy slunce
Léto začalo,
slunečný den občas střídá bouřka s vichřicí
další dny jsou opalující
slunce vychání kolem pěti ráno
slunce zapadá po deváté večer
je to kráná podívaná pastva pro oči
když prní ranní paprsky dopadají
dopadají na krajinu
horko je občas neúnosné
a je potřeba se schladit
slunce k večeru zapadá pomaličku
a kouzlí s mraky nádhernou paletu barev
od oranžové přes tyrkysovou a nachovou
je to opravdu překrásná podíváná
Takovéto je léto jak má být
…
Spisovatel Akras