Mraky po obloze plují,
vítr jim své tempo udává
Slunce ji zlatavými paprsky rozzáří,
nad horizontem se brzy ráno objeví
V oblacích si ptáci své příběhy vyprávějí,
vítr je napříč oblohou rozšíří
V tomto společném tanci se nebesa s obzorem spojují,
zprávy o světech neznámých nám přinášejí
Jejich štěbetání nám klid a mír do srdce vkládají,
v duši tajemství minulých časů zůstávají
Přirozený rytmus nás do světa snů zavádí,
kde se naše tajná přání vyplní
V hustém lese si stromy své písně šeptají,
potoky své příběhy kamením posílají
Ve hvězdách se naše touhy vznáší,
životní cesty a osudy se nám odhalí
Když temnou noc hvězdná světélka rozsvítí,
v tunelech listí větřík šustí
Setmění nám svou skrytou tvář odkrývá,
noční les tajemné písně zpívá
Stromy by opravdu mohly vyprávět...a vlastně vyprávějí, tomu, kdo "chce rozumět":-)*
07.07.2024 23:17:47 | cappuccinogirl
ano, přestně tak, souhlasím s tebou, někdy mám pocit, jako kdybych stromům rozumněla, co mi chtějí říct, ale jak jsi napsala, vyprávějí, tomu, kdo "chce rozumět"
08.07.2024 19:12:12 | Misha
Pěkná Míšo.
07.07.2024 20:31:16 | Žluťák