Zjasněně k sokolům

Zjasněně k sokolům

Anotace: *

Prochází barvitě krajinou paprsek
aby mu bylo hej
na krásnu tajnosnubné hloubavosti
vzlétajíc za našimi lednovými osudy
k břehům zamrzlých odpovědí
a opylených rozpažených řebříček
však v prozření doufáme dnes
a ovíváme v zimě skryté lesy
jsou totiž Vánoce plodných darů
ten den je nejmilovanějším v pohádkách principálů i princezen
jež vločky mohou tenoulince vnadně spát
v dlaní srdcem i symbiózně sypce šálou hřát
z vyjící láskou plaše se oddat
co výr magic tomu zamumlá hú-hú
do podvečera rustikální ozvěny blýskavic ochvějných tónů
hle mlč bodláčí prašivé stezky
zjasněně k sokolům zdatně bystrozrakým
takříkajíc plesavě k skalám odhodlaným panovat
a potom nic než povznést žezlo prostořekým titánům.
Autor Dejvis, 11.07.2024
Přečteno 59x
Tipy 18
Poslední tipující: IronDodo, Sonador, Ophelia81, Anfádis, Emani, Psavec, Fialový metal, Tomcat, Ondra, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

držíš žezlo pevně v rukou... krásná báseň, Dejvi*

11.07.2024 21:06:22 | Sonador

líbí

Díky moc hřejivá Son:*)

11.07.2024 22:20:04 | Dejvis

líbí

Bystrozraký sokol povznesen je...nade vše.To ani Titán nezvládne...a možná proto nevládne...obloze... Krásná báseň, Dejvi, díky zmínce o vánočním čase voní purpurou, zajímavé:-))) A díky zmínce o princeznách... zdobí cíp tohohle báseňkovýho kapesníčku zlatá korunka:-)*

11.07.2024 15:42:43 | cappuccinogirl

líbí

Velmi pěkné a obdivuhodné. Děkuji za čtenářský hluboký zážitek.

11.07.2024 12:19:48 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí