Léto pro všechny rozdává radost
ale také občas vedro a dusno
nahradí blahodárný déšť
kapka za kapkou se snáší z nebe
krásný kroužek do kaluže udělá
krásný kroužek kulatý a přitom pokaždé jiný
z nenadání přijde bouřka
vichr prudký silný déšť
bouřka přijde sní slejvák a blesk a pak hrom
někdy se úplně setmí
ale za chvíli bouřka zmizí nebo odletí
a slunce zase svítí
někdy vyjde i duha
slunce zase svítí
svítí na všechny strany
do všech koutů
takové je čarovné léto
čarovné léto
…
Spisovatel AKras