- ranní rosa v trávě -
kuličky v trávě ranní rosy
třipítí se v mlžném oparu,
od sluníčka hrají všemi barvami
modré nebe sem tam obláček nachový
krásný den to napovídá
krásný slunečný den
ranní rosa pomaličku stéká
stéká po stéblech krásně zelené trávy,
stéká po stéblech trávy do loužiček
mlžný opar se pomalu vytrácí
a slunce vychází víš a víš
až oslňuje vše...
mlžný opar je tu tam
a ranní rose též
…
Spisovatel AKras