Vrbo Vrbičko

Vrbo Vrbičko

Anotace: *

Foukáš vánku ve skrání zjevení
zdali to není horlivá poezie
přesvědčte se draci zvášnění
jestlipak jste smaltovaní
na rozčesaných mraků však pleťte zbožný čas
ono stejně to rákosí nezaprší
ani kdyby slunce chtělo zlato polí sít
tak nezachvěje sémě
nýbrž kořenitý květ, který chvojně zatrsá
a zastydí se po zpestřených pastvinách
i snílků v žíhaných sukničkách
aby dojmuli přebujaré konipasy
a sladili se do korálů lébes nebes
kdy bude svítit z dýše sněžný měsíček
jimž nokturno si vodníčka ohlídá
svým přimknutým amuletem
bezmocné výše zátočin jara.



Haló, Haló
Vrbo Vrbičko
neplač a nemudruj
odhodila jsi lístenky do rybníčku hlubin pryč
a v hrníčku tím smutkem jančí spavá dušička
jak kanec, co kácí slzy víly mlhavé
pletla věnec na hladině
než zmizela pod ní a rozčarovala lásky k zatmění rtů
slupnul sem jednu trochu sloku

koštovala, kdo ví jak


brusinko, chutnáš mi.
Autor Dejvis, 18.07.2024
Přečteno 49x
Tipy 18
Poslední tipující: Pacik, IronDodo, Ž.l.u.ť.á.k., Anfádis, Ophelia81, Psavec, cappuccinogirl, mkinka, zase já, Fialový metal
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

ST Dejvi...dnes nemůžu jinak...
já okoštovala tvou báseňku...
a slupla jsem ji jako malinu...
a chutnala...:-)*

18.07.2024 12:45:45 | cappuccinogirl

líbí

Velmi pěkné. Zvuk malebné přírody a shluk srdce i něhy. Závěr milý z čisté duše.

18.07.2024 12:27:56 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí