Vrchol léta
Anotace: Báseň o přelomu léta
Léto navléká korálky jeřabin
na dlouhé šňůrky dní
které vítr rozsype po silnici
až ty provázky uzlíkem svážu
můj život se vydá jiným směrem
Po dusném dni
pršelo celou noc
a ve vlhkých ulicích
vystrkuje tma slizké růžky
jen rubín jeřabin kane
jako krev z čerstvé rány
Podél ocelových kolejí
zvonky náprstníků cinkají
jako umíráčky
aby varovaly hladové laně
před poslední večeří
Přečteno 72x
Tipy 11
Poslední tipující: Pacik, Psavec, Ano, IronDodo, Pettie, cappuccinogirl, mkinka
Komentáře (6)
Komentujících (4)