Anotace: Podruhé sahám do svého zápisníku z roku 2022 a vytahuji poztrácená slova.
Víly tančí při měsíci,
ze tmy hledí
hnusný skřet.
To Tvá duše tehdy tančila
To mé srdce
se tehdy dívalo…
Nikdy už nevstat z popela nevinných
Tančila jsem na hrobě padlých,
sukni k nebi vyhrnutou
Přešla jsem přes ulici,
kde stála dívka na kolenou
Přešla jsem přes maštale do polí
a té dívce naději
pohřbila mezi kamení
Myslela sis,
jak v Tvých vlasech zazáří něha,
až se jich dotkne svou nesmělostí.
Zatím se jen přehnal vítr
a zem zůstala zjizvená.
V Tvých dlaních
nevykvetou tulipány.
Jen plevel usmívá se do světa.
Mezi stromy usla víla
s holými patami
s rudými rameny
Hajný srnu vyplašil
a sova věděla, že na sever potáhnou žluny
Les neměl strach
Přišlas hlohem ozdobit
můj černý hrob
Lem Tvých šatů
přikryl mé rty zamrzlé
Vyprávěj mi příběhy
Vstoupilas do mého zázemí,
nad lopatkami ostružiní,
pod chodidly plátky růží.
Pak ráno napad sníh
a Ty jsi šla hledat zítřek
do náruče jiných víl
ST
Znám torzo naděje a torzo venušino. Ty jsi číslo tři...trojky bejvaj silný a ty jim děláš čest...tvá tvorba je skvělá.
24.08.2024 14:00:40 | cappuccinogirl