Predpoveď počasia

Predpoveď počasia

 

 

 

                PREDPOVEĎ POČASIA 

 

 

 Slovensko sa nachádza v oblasti tlakovej výše,

 stabilné počasie nikomu tlak nerozkolíše.

 

 Svoj stred má nad Baltickým morom, 

 prináša radosť všetkým živým tvorom.

 

 Rozľahlé je pásmo vysokého tlaku, 

 daromné pátrať po daždivom mraku.

 

 Vrcholí prílev teplého vzduchu, 

 nevidíš preletieť ani len muchu.

 

 Páľavu znásobí ten Golfský prúd, 

 na pláži odhalíš svalnatú hruď.

 

 Náhle ťa prekvapí búrka či blesk, 

 pri mori narobí poriadny tresk.

 

 Nad Islandom sa formuje tlaková níž, 

 vie skaziť náladu, to si len píš !

 

 Po jej prechode nastane zima, 

 potom už nebude tak celkom príma.

 

 Už prináša prehánky, lejaky, dážď, 

 vezmi si vonku svoj pršiplášť.

 

 Vytiahneš zo skrine vetrovky, svetre, 

 plápolať budú v severnom vetre.

 

 Nebodaj príde snehová pľušť, 

 na cestách narobí pekelnú spúšť.

 

 Do Tatier dorazí veterná smršť, 

 namiesto stromov len holá púšť.

 

 Stratusy, kumuly, cirusy letia, 

 sezóna letná bude vraj biedna.

 

 A k tomu obrovské kaluže všade, 

 zima nám poriadna zas veru bude.

 

 Snehuliak pred domom sa už nesmeje, 

 naozaj neznáša, keď vonku leje.

 

 Slnečných lúčov poriadny prídel, 

 tento rok nikto ešte nevidel.

 

 Po takom období plnom len chmár, 

 ukáže počasie aj krajšiu tvár.

 

 Trávičku zrána pokropí rosa, 

 zase ti bude za rána kosa.

 

 Sotva sa prederú slnečné lúče, 

 na tvári z alergie máš zase hrče.

 

 No i tak leto má každý rád, 

 krémuj sa denne pre každý pád.

 

 Nech v lete vás osvieži príjemný vetrík, 

 to všetkým vám praje rosničiak Petrík.

Autor Peter35, 02.09.2024
Přečteno 34x
Tipy 5
Poslední tipující: Psavec, Marten, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí