Ve stínu palmy
zpívám si žalmy
o panně Marii
o tom, že nežiji.
Ve stínu lípy
liju si z pípy
na padlé ideje
až mě to zahřeje.
Ve stínu jedle
dal jsem dva knedle
a taky omáčku
bylo to za kačku.
Ve stínu smrku
šli mi po krku
za moje básně
bylo to jasné.
Ve stínu moruší
dostal jsem za uši
za svoje výjevy
drzost a projevy.
Ve stínu hrušky
mířily pušky
na srdce bez lásky
na klauna bez masky.
Ve stínu blumy
dal jsem dva rumy
byl jsem jak mol
a tak mě skol.
Ve stínu třešně
prchl jsem spěšně
trávník jsem poblil
proč jsem se napil.
Ve stínu švestky
potkal jsem zmetky
úsměv jim zlatila
vojenská flotila.
Ve stínu modřínu
našel jsem modřinu
po pádu z kola
hospic mě volá.
Ve stínu borovic
dál jsem pár slivovic
opřený o kmen
čtu si rodokmen.
Ve stínu topolu
mám vlastní stodolu
a když on padne
žena mi zahne.
Ve stínu cypřiše
lechtáš mě na břiše
díváš se do očí
hladíš mi obočí.
Ve stínu tůje
voda si pluje
potok se rozlévá
jak mrva ze chléva.
Ve stínu kaštanu
sednu si na vanu
dám nohy do vody
za útlak poroby.
Ve stínu platanu
mám černou sutanu
a pod ní nahotu
a malou dobrotu.
Ve stínu jabloně
potkal jsem blboně
bylo to zrcadlo
co mě to napadlo.
Kdyby podobné blbnutí napadlo mě, tak bych určitě
ve stínu švestky
chtěl hladit šestky a
ve stínu břízky
žužlal bych řízky.
Fajn jsem se pobavil, díky.
28.09.2024 23:04:59 | Špáďa
ve stínu sosny
se na slunci nakrátko
sluním jak zvířátko
básně si oslím..
18.09.2024 16:21:40 | Marten
A ve stínu břízy
máš myšlenky ryzí.
Tvá báseň má vizi
a můj úsměv sklízí...
18.09.2024 11:27:24 | martinaV