Vzrušující ovoce i zelenina pohledem i hmatem
smyslných barevných plodů
každý z nich lákavých unikátem
uvnitř i zvrchu
představivosti dát průchodu.
Jeden plod smyslnější než druhý
tvary a obrazy obdivovat tiše
polykat přezrálé hrozny
a loupat granátová jablka na mém břiše.
Každý z plodů v sobě krásu skrývá
banán, okurka, broskev i mandarinka
chuť se zrakem splývá
ach, pocintána má sukýnka.
Takhle nějak jsi to myslela?
Když Broskvička usoudí,
že pro vztah je již zralá,
Banánu se zaslíbí,
toť praktika jest stálá.
Není žádné překvapení
v tom Broskvičky vkusu,
Banán žádný hezoun není,
ale vyrůstá vždy v trsu.
A tak může Broskev si hrát
kdykoliv si řekne,
stačí čerstvý Banán urvat,
když předchozí změkne!
Jedna stará:-)
20.09.2024 21:01:36 | Ž.l.u.ť.á.k.
Banán roste v trsech - legrační. Chtěla jsem víc druhů a teď mi dochází, že tam třeba vůbec nemám fíky. Nějak mi to celé ujelo…
21.09.2024 05:19:36 | karolinakarol