- Kapky deště -
z nebe se spustil slejvák
velké kapky deště
kapky deště
promokli jsme, už to tak bývá
ale nejsme s cukru
nejsme s cukru
deštníky, bundy s kapucí
nás kryjicí
před tou nebeskou nádherou
kapky se o nás perou
kapky deště, krásné, ladné
mnoho jich na zem spadne
mnoho jich na zem spadne
a dělají kolečka do kaluží
tak krásné a svěží
tak krásné a svěží
každá je jiná a přeci tak krásná
kapky deště
…
Spisovatel AKras