Stromy
Oblečeny jsou v barevné kabátky...
Jak harlekýni hýří oranžovou, žlutou, červenou
vzpomínám na dávné pohádky
co rumělce mých představ mi líce rozžehnou..
Vytváří všech snových barev plný svět...
Listy barevné jak flirty spouští pod nohy
já šedivý jim mohu jen tiše závidět
o touhách mých jen klauni ví, ti však nic nepoví...
Na chvíli stanou se té každoroční frašky hrdiny...
To obdiv nás všech má lesk a pozlátko
však zbývají jim jen týdny, dny či hodiny
svůj převlečník pak shodí zakrátko...
Po vší kráse zůstává vůně tlejícího listí...
Mráz obejme je a do ticha a svým dechem uspí
aby se za několik vesmírných okamžiků
mohly opět do nové hry života pustit...