- Slunce -

- Slunce -

- Slunce -

Slunce svými paprsky svítí
šije svojí nití,

svítí svými paprsky
do všech koutů krajiny,

svítí svými paprsky
blahodárnými.

V létě opaluje naše těla


na jaře a na podzim

východ slunce i západ podívaná nebeská
východ slunce i západ slunce

 

je podívaná nebeská
někdy do oranžova někdy do nachova.

 

západy slunce bývají nejkrásnější,
hraje všemi barvami i obláčky nachovými.

 

Západy slunce jsou nejkrásnější podívaná
a také tetelení slunce východy z rána.

 

Tetelení bývá spjato s oranžovou oblohou
pak vyjde slunce někdy i červené jest.

 

Je to nádherná podívaná hned z rána

západy slunce jsou nepopsatelná

 

všemi barvy hrající sem tam obláček
sem tam obláček nachový.

 

Takové jsou východy a západy
našeho milovaného Slunce.

 



Spisovatel AKras

Autor Akras, 13.10.2024
Přečteno 35x
Tipy 6
Poslední tipující: IronDodo, šuměnka, Ž.l.u.ť.á.k., mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Slunce svítí - blahodárně, vřele, k životu

ale i ono udává, že odstup se držet musí!

v přílišné těsnosti už nemá ochotu
a potom sirné plameny mu zažhnou silně z pusy :)

13.10.2024 11:51:54 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí