Proč skrýváš své rudé svědomí,
zvlněný podzime, ve zlatě louží,
co devět měsíců se rodíš
a za tři zemřeš zimou!
Proč skučí tvé holé větry,
co lámou prsty stromů,
když tvůj pohled je deštivý a skloněný
před majestátem nadcházející zimy.
Léto korunuješ šílenstvím
a pečeš se v prázdné žluti,
jako bys věřil, že zimní hejno vran
pokloní se tvé nahotě.
Proč skrýváš své rudé svědomí,
zvlněný podzime, ve zlatě louží,
když posíláš všechno listí
do červeného mlýna.
Tahle báseň v podzimním hávu
ač léto balí...do rukávů
já přesto s ní souzním, listím si plavu
myšlenkou hladím znavenou trávu...
Vždyť vím, že ani podzim se moc neohřeje
a přijde zima - zapadnem do závěje
bílýho světa
a s barvama na chvíli - bude veta...
Ale asi dobře tak... všechno má svý
a v bílé zimě koleda zní
nejlíp...
Ale zatra, kde já to až sem???:-)))
Promiň, podzimní králi:-)*
14.10.2024 14:37:49 | cappuccinogirl
Co na to říct, když báseň komentuješ básní,
Snad bude ti stačit to jednoduché:
"Moc díky"
14.10.2024 16:55:46 | Tomcat
já vždy jen vydechnu - nad fotkou, kterou přidáš
a kterou slovy ještě k tomu okrášlíš
nad umem přírody, když to nejlepší vydá
ze sebe bezděky / a ty s ní zasouzníš :)
14.10.2024 12:32:52 | šuměnka
Moc díky, vždy se snažím nějaký obrázek přilípnoutk básní a někdy zas obráceně báseň k obrázku, co by člověk neudělal pro lásku (nejen k poezii) ;-)*
14.10.2024 12:42:11 | Tomcat
dělám to tak na WhatAppu
už dlouho a taky takhle originálně - každý vždy pozná, že mu píšu já :)
14.10.2024 12:56:53 | šuměnka