Anotace: malinato delšejší kolorit i koloběh... hodně, ale fakt hodně přepsaný šuflík.
krajina nocí je politá
poslední vlaštovka odlétá
poslem tohoto období
strom, jenž zlatem se nezlobí.
lístek po lístku větvím ukusuje
ani nad posledním se neslituješ?
s větrem tančí teď Erýnie
a vlk na bledý srpek vyje
nikdo ho sem nepozval
přišel jak domnělý král,
vrátil se Podzim v ranním ojínění
my jsme, div se, připraveni
a klidně se v nás zabydli
je to však jen na chvíli
Tobě zima odemkne své vězení
byť sníh přináší okouzlení
pláč z kaleidoskopu mraků
pokryje les, zemi i řeku
i ona prohraje nakonec
musí vždy tak to bylo přec
bylo to tak, je a bude
nebe v barvě rudé
přinese teplo do našich srdcí
s vidinou léta v paprscích
...
Jen na měsíc budou stále výt vlci.
v těch srdcích teplo stále je
i když se zima přidrkotá blíž
a v hloubi tepla naděje
je síla vlka deviza, co jednou pochopíš :)
15.10.2024 09:55:03 | šuměnka
Tam kde vlci vyjí
svoboda se ozývá...
Divoké nachází své místo
a krotí vězení.
Odemyká příslib Měsíce
že pomsta nebude chutnat sladce.
Kletba nevyslovena v těch krajích
kde vlci volně pobíhají
navzdory klasice...
Marco, sem bylo tak krásný naskočit*
14.10.2024 22:54:51 | cappuccinogirl