Podzimní procházka

Podzimní procházka

Kráčím městem, toulám se sám,

kde stromy zlatem a červení hrají,

mé kroky zní mezi listy, jež zem zakrývají,

podzim je čarovný, tajemný klam.

 

Vítr listí do víru zvedá,

pleská o mne, hraje svou píseň,

a ulice, jindy tak prázdné a chladné,

dnes září v barvách, co kreslí čas.

 

Zastavím se, památka přede mnou stává,

jak něco tak krásného člověk mohl stvořit?

Kolem mě turisté s foťáky v ruce,

vidí jenom další budovu před kterou pózují,

ale já vidím hlouběji, až do kořenů.

 

Toulám se dál, bez cíle a spěchu,

každý list, každý krok něco šeptá,

podzimní krása, prchavý sen,

v barvách města, v tichu a tmě.

Autor zápiskyzméhlavy, 28.10.2024
Přečteno 55x
Tipy 7
Poslední tipující: LaBruja, Pacik, Neo, mkinka, Psavec
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Překrásné, bytostně souzním s tvými slovy...miluju podzim...Tip :-)

05.11.2024 14:46:10 | LaBruja

líbí

Drahá čtenářka, děkuji ti za tvé vřele myšlenky :)

05.11.2024 22:25:21 | zápiskyzméhlavy

líbí

Pěkné

28.10.2024 12:07:00 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel