Anotace: O podzimu, barvách, nadcházejícím listopadu...
Když kontury zašlé a hnilobná šeď
Schvátí svět vůkol a zahluší barvy
Stínů bol, černočerň, odúmrť, larvy
Zhltnou nach světa, s ním okr i měď.
Když obrysy tušené za indigem par
Se rozpijí, rozmělní v odstínech tuhy
Listopad skicuje, zjasní tmu pruhy
jasu; zve do smrti, na báječný kar.