- Prastarý strom -
Prastarý strom stojí
již staletí
osamocený na poli.
Na poli osamocený stojí.
Přežil již mnoho blesků
již mnoho blesků a hromů přežil.
V létě dělá radost všem stínem
radost všem dělá stínem.
Na podzim dává plody ořechové
plody ořechové dává.
Je to strom obrovitánský
obrovitánksý a letitý strom to je.
Náš obrovitý ořech.
…
Spisovatel AKras