Anotace: V nějakých divnostavech jsem 1.11.24 stvořil v přírodě báseň na rozhraní pestře a matně barevného podzimu. V teple domova jsem ji ještě vylepšoval.
Tóny barev podzimních rostlin,
hřejivé, studené,
radost i žal.
Slunce a déšť
listy rozžehly,
sedavé mlhy střídá svěží vzduch.
Změny, co rozvíří
vznětlivost v srdcích,
která mají sklon k náchylnostem.