Sníh
Anotace: malé květy sedmikrásky, to je sníh a trochu lásky:)
Jako prachové peří se vznáší,
jako kávová vločka v bílé záři,
jako pohádkové chmýří,
jak bílá něha.
Už vím, co znamená vločky hledat
a vidět tebe tvoje sny.
Cítit chlad v nitru oteplit.
Už vím, co je to snít, víčka dokořán.
Pohled zblízka, dovnitř, do nikam.
Jsi prach a bílé peří, obojí.
Jsi ticho před bouří, kůň bělostný,
jsi květina,
kapradina, jmelí.
Jsi modlitbou před spánkem,
výkřikem bdění,
jsi nitkou, pozlátkem.
Jsi SNĚHĚM, sladké zapomnění.
Komentáře (2)
Komentujících (2)