Leknín
Ztemnělá voda jezera
za srpnového večera
na břehu v tichu
smutno je ti
obloha stříbro nasela
za srpnového večera
díváš se, vidíš
malá hvězda letí
za srpnového večera
letěla jenom vteřinu
a ty nestlihneš ani
zašeptat své přání
za srpnového večera
blýskla hladina jezera
tu hvězdu vzala do objetí -
a změnila v květ leknínu
Komentáře (4)
Komentujících (4)