Jak zpívá déšť
Anotace: Chtěla bych jej poslouchat, jak klouže po střechách a ťuká mi na okno...
Do ticha břízy déšť se klene
a šumí v jejích zákoutích,
že smutný byl- to zapomene,
když kolébá se ve větvích.
Pak v malých kapkách z křišťálu,
po kmeni běží zcela tiše,
než nedotkne se košťálu
kopretin nebo pampelišek.
A voní, vždyť víš, jak vonět umí
s nádechem líné nostalgie
když ve větvích těch hájů šumí-
již žádná bolest nepřežije.
Komentáře (3)
Komentujících (3)