Třešeň
Anotace: Okenní tabulky rámují obraz slunné stráně..stojí tam třešeň a vypráví...
Uprostřed lučin stojí třešeň-
divoká a hrdě skromná,
bělostí svou lesy češe
a ničemu se nevyrovná.
Stojí tam, stojí a voní v dál,
dívá se do kraje-jako by snila,
a slunce nad hlavou je pro ní král,
s nímž květy z jara zasnoubila.
V zeleni princezna měkká a snivá
hledá si prince na bílém koni,
a že ta samota bolestná bývá,
místo slz do kraje rubíny roní.
Komentáře (2)
Komentujících (2)