Nádhera
Kvetoucí třešně
malé lístky na břízách
střemchy v zeleném hábitu
spící jasany.
„Poslouchej!
Slyšíš, jak tiše oddychují olše,
i ten úsměv
prozrazuje, že jsou buzeny.
Buzeny zpěvem rajské hudby.“
„Tam, vidíš?“
Malá sýkorka krmí druhou,
načechrávají si pírka
a ta vůně kolem.
Slunce vše rozjasňuje,
mé kroky nemohou jít,
jsem rád -
nejsem víc, ani míň
zůstávám stát a tiše hledím.
Komentáře (7)
Komentujících (7)