Anotace: v samote vznikajú tie najkrajšie básne
Noc bez teba
Obesený mesiac bez perspektívy.
Obloha vykradnutá myšlienkami na teba.
Všetko rozdýcham ako nedopísaný papier.
Srdce mám z toho na mraky.
Pole pod oknami je ľadovým zrkadlom,
na ktorom zasadá havraní snem.
Sedím za stolom, obzriem sa pred seba,
na stole popolník špakov – samá pahreba.
Z cigarety odklepnem posledný verš.
Všetko sa so mnou zmieta.
Dopíšem báseň a zhasnem ako cigareta.
krásné slovní obraty,krásná báseň a krásná slovenština...ST:))
28.01.2013 21:34:23 | střelkyně1
Áno, po dlhšom čase som zavítal s radosťou na tento portál a srdečne ďakujem, že Noc bez teba ako báseň oslovila.
06.03.2013 16:34:00 | bubinostar