Dívce u hladiny vodní
Obdivuji
v jejích očích hravost,
hádám,
že nyní nejspíš nemá známost.
A i kdyby - má charizma
i když je tak dětinská...
Méně poutavou se mi jeví
chlapecká její postava,
přec do varu mě dostává
pár jejich dlouhých,
štíhlých nohou.
Když stojí čelem k vodní hladině
ve vzniklém trianglu pod klínem
proniká mezi nimi - subtilními
kužel slunečního jasu.
Mnohý by rád prostupoval...
Já však jen svými prsty
po obruči jejích rtů
i po povrchu perel,
jež má ukryty v ústech.
Spirály zlata zdobí její hlavu,
tvář má bílou
je bílá jako křída,
co se tu a tam
s ruměncem střídá.
Barokní malíř by jí bez váhání
domaloval křídla.
Má nyní známost,
žehlí si vlny,
rebeluje,
vzdoruje všem,
jež měla v úctě,
nesnáší zeleň,
nenávidí thuje
ani květy na zahradě
nemiluje...
Jak vidno
z řeči jejího těla
vůbec ničeho nelituje...
Přečteno 576x
Tipy 9
Poslední tipující: Dreamer.In.The.Inside, Psavec, Robin Marnolli, Amonasr, maliska
Komentáře (2)
Komentujících (2)