Anotace: Ivance k narozeninám :)
Řekla jsi: „Kosatky už spí.“
Takže teď anebo už nikdy!
Mělas plný plíce kouře
A oči zakutálený do barevnejch snů
Já se sice bál, ale přisámbůh ne víc
Než těch sedm statečnejch chlapů
Z fotky Jahanqira Razmiho
Opatrně jsem nahmatal tvoje srdce
Vyjmul a zvážil ho - důstojně jako Osiris.
(Asi jsem u toho vypadal spíš jako debil!)
Bylo přecpaný kamením
Až jsem se divil, že ještě dovede tlouct
Že se nerozerve tou zatracenou tíhou
Obdivoval jsem tu sílu, tu výdrž – tvojí výdrž
Během těch 1642 otočení Země
Kdy jsme spolu jedli, pili, flámovali
Souložili, brečeli a lhali si
Jsem úplně přestal vidět
Přestal jsem cítit tvojí bolest
Která řičela z každýho úsměvu, z každýho pohlazení
Nevšiml jsem si, že moje váhy přestaly vážit správně
(Tohle na to, že jsem blbej na algebru, neuhraju, já vím!)
Říkám si, mít tak bedýnku s nářadím, letlampu nebo tak něco
Ale ono bejvalo stačilo aspoň přitisknout ucho mezi tvý prsa
A poslechnout si to skřípání
…Teď když už zase vidím
Ti chci jen říct, že v kuchyni na míse
Leží zase ta žlutá velryba
Jako tenkrát..