Maminky a lampiónový průvod
Desítky aut,
rodiny s dětmi,
sluneční svit dohasíná,
zanedlouho
zřejmě se setmí,
matka za dlani drží syna.
Dnešní počasí
k výletům dává důvod,
v rezervaci jsou přírodní krásy,
zvou ji léta arboretum,
za pár chvil se setmí
strýček objímá tetu,
proběhne lampionový průvod.
Desítky maminek
a třeba celé stovky
obličeje plné šminek
vyšisované džíny, nebo kaliopky.
Sem tam se objeví dívka,
dokonalé křivky v černi legin,
u srdce pociťuji záchvěvy,
toužím po společnosti
pod větvemi dřevin.
Fascinuje mě
houpání pevných hýždí
zřetelné kontury klína,
vše z první ruky
v nekompromisních leginách.
Rázem mám pádný důvod
zůstat zde – nikam neodjíždím,
a je mi lhostejný
zástup maminek
lampionový průvod.
Leginy dívek jsou tak podmanivé!
"Hele kámo, teď něco uvidíš dobře se dívej!"
Prohlásil odulý muž s kelímkovým pivem...
Přečteno 567x
Tipy 5
Poslední tipující: Frr, básněnka, jitka.svobodova, Amonasr
Komentáře (11)
Komentujících (3)