Anotace: ...
pozor, pozor, já jsem Eva :-)
23.11.2014 00:26:04 | zelená víla
Báseň jako celek se mi líbí.
S jednou věcí ale nesouhlasím, i když to celkem chápu...
prvotní hřích v ráji nebyl žádný svod, bylo to porušení přímého Božího zákazu o ovoci na jednom stromu. Adam dostal Evu za manželku a dostal i dejme tomu "příkaz" naplnit zemi potomky, kdyby pak bůh jeho sexuální počiny s Evou trestal, byl by sám proti sobě.
Asi jako kdyby ti nějaký koncern daroval auto a pak tě zavřeli, že jsi v něm jezdil...
asi tak.
PS.: chápu tě proto, že tato falešná nauka se rozšířila skrze učení falešných náboženství a to velmi plošně do povědomí mnoha lidí (asi většiny)
RM.
22.11.2014 19:25:38 | Robin Marnolli