Čas pít
Vodičko moje, co má říz
A voníš jarem vzrostlých bříz
jak strašně chtěl bych tě mít blíž
jen prachy nemám a to ani na benzín
Proč tak vzdálená jsi
za sedmero horami a lesy
Zustal jen otisk srdcebolu
V zajetí démona alkoholu
A ty se jím houpeš
tak zvoníš a vášnive koušeš
Miluji tě
Má vzdálená, navěky ztracená
Miluji tě
tvá ústa jak ocel žhavená
Vodičko moje, co má říz
Proč šálíš ty mě opilstvím,
Když sama mým snům nevěříš
Já však miluji tě,
když v klínu svitu měsíce usedlas
Miluji tě
Ty loďka, co na pobřeží prokleté lásky
zabředla
Miluji tě
Ty bílá němá laň s okem tak nekonečne průzračným
Miluji tě
Ty však teď jevíš se mi jen jak ubohý rým
Vodičko moje, co má říz
Ty ne Pražská, ty ne Standart
Ty bloudivý zhrzeného milence cit,
jenž v temnotách vesmíru ztratil se
Jak by tě má spanilá vílo
pěnivé pivo nahradilo
Vždyt ani třpyt zlata
diamantu nevyrovná se
Vodičko moje, co má říz
Ty věru žízní nešetříš
a ještě k tomu pláčeš
a s tím, jenž chytil se do pastí tvých
hasneš.
Já však Miluji tě
za temné noci, i bílého dne
Miluji tě
za soumraku i v mlze záhadné
Miluji tě
Vílo v zahrádce,
co v údolí ponuré poezie
zrána rozkvéta
Miluji tě
Rosničko v studánce
korunkou ješitné melancholie
a jedem Romeovým prokletá
Přečteno 553x
Tipy 4
Poslední tipující: Hadrák, Frr
Komentáře (0)