Anotace: Střídavý rým bez pevného rytmu.
Hvězdy se samým studem chvěly
a tma byla těžká a hlasitá
Pak náhle ty zvuky ze tmy oněměly
a měsíc své dva hosty přivítal
Nejprve se ona jemu vřele uklonila
on jí na oplátku vlasy česal
Uvnitř pustá zvenku rozpustilá
klesla tíhou jeho rukou pod nebesa
Sen se ještě koupal v kachním peří
za oknem jen jedna hvězda plála
On jí další kousek sebe svěřil
ona zase ráda přijímala
Zloděj čas však všechnu zralou pšenku spase
Tvář jež se jí vryla do paměti
tvář pro kterou celá ztratila se
nosí dnes už každý třetí
Byla tak akustická, jak kachní peří dovolilo...koupel se toho dne zadařila, jen jedna ve dví cosi slila, džbán noci orosila...tvář:-)
02.07.2015 06:55:19 | básněnka