Anotace: domácí faustiády
zas ve mně někdo válí sudy
zkyslýho vína včerejška
nemůžu si pomoct
ale připadá mi
že snad všechny ženský světa
přede mnou mlží
pod květy sukní
svý písně na ostro
na chvilku jako bych zaslech
decentní šumění moře v lasturách
ale to se mi jen asi něco zdálo
když jsem Faustovi čuměl přes rameno
a pokradmu zahlíd blouznivě žadonící Markétku
Sám Mefistofeles - čtverák rohatý
ten když si vezme do hlavy,
že skyslý víno včerejška
ti tělem prožene,
pak dobro učiní.
Však místo moře šumění
v lasturách
ozývá se decentní
zvuk zurčení
a povzdech unikne
z blaženě usmívajících se
rtů ...:)tam u nebe, v devátém...
19.01.2018 18:54:29 | Anděl
krásně napsáno-andělinko-stařec Goethe by pracně hledal v paměti-zda neměl v minulosti do Fausta ještě uchystánu tuhle tuze pěknou repliku :-D díky-:-) s obdivem Frr-a-kájínek:-) :-D*
19.01.2018 18:58:14 | Frr