Anotace: Tak to není, je to mnohem horší.
Nevím
jestli chci potkávat lidi
Když neví
co mé oči vidí
Nevím
jestli chci někoho míjet
Bez povšimnutí
zvládnout svůj výlet
A co když je to naopak
Hledat mezi všemi zázrak
který v této době
nás přivede k sobě
Každého k sobě samotnému
Chodit jak zrcadlo
k otroctví životnému
Jak blesk bych projel celým davem
který by zkoprněl nad svým stavem
A jako zdymadlo
každého človíčka bych zanesl tam
kam patří
Ne tam, kam se žene
a dál to už znám
Jen situace svízelné
Život pořád předkládá život k řešení
a přitom to tak není
To jen člověk si osvojil tuto zásadu
která ho utiskuje dozadu
Nechte svízele svízelit
a pojďme se veselit
Vždyť chudina je základ státu
a domnělý blahobyt
už dávno není jak měl být
národ sobě
díky úřednímu aparátu
Lidé z nás jsou s námi proti nám
Legislativa určuje tento vztah
Člověk s člověkem se nedomluví
Vytvořil tak hejna vran
Která jen krákají na zátah
za provázky
jejichž skřípot náš kravál tlumí
Lajk se diví
Zbytek čumí
….
Nechci potkávat lidi … a krákat …