Anotace: ...
Pobírám
jak nejvíce mohu
vlnění
ochvívání
hřejivé
vstupující do vln
mých šedin
odhodlané maminy
tlačí sportovní kočárky
před klíny
v křiklavě laděných outfitech
K zahradní kolonii
stáčí svůj bycikl fortelná čtyřicátnice
vlasy slámové barvy
vznešeně levitují nad její půli zad
Kyprá žena
zdánlivě rozněžněná
natáčí prokrvené tváře do stran
po vzoru květu slunečnice
na malý okamžik
se uvolila pohlédnout i k lavičce poetově
upřela na něj pohled
přál si aby se usmívala
jeho tvář byla sevřená
jako mimova
v křečovité grimase
značící míru snášeného utrpení
pod tíhou světa
Nad tím vším pinožením
slunce zlato dává
To je dobrá zpráva
Je snadné sklouznout k patosu
U sta Ámosů
to už je hodin
zajiSTé Vaše blahorodí